Ilmajoen Kisailijat kokoaa eteläpohjalaista hiihtovoimaa

27.6.2016

Kuva: Priska Hakala
Kuvassa vasemmalta oikealle: Timo Mantere, Karri Hakala, Jari Mäkelä, Antti Kartano, Niko Koskela
Kuva: Priska Hakala Kuvassa vasemmalta oikealle: Timo Mantere, Karri Hakala, Jari Mäkelä, Antti Kartano, Niko Koskela

Ilmajoen kisailijat ovat valmistelleet kokoamista parin vuoden ajan ja nyt se on tosi. Kehitys on etenkin nuorten hiihtäjien kannalta erinomaista ja antaa uskoa maastohiihdon edistymiseen näillä lakeuksilla (TM).

Ilmajoella 27.6.2016
Ilmajoen Kisailijat kokoaa eteläpohjalaista hiihtovoimaa

Ilmajoen Kisailijat julkisti maanantaina 27.6.2016 miesten hiihtojoukkueensa, jolla se aikoo lyödä kiilaa tulevana talvena Suomen Cupin ja Sm-kilpailujen viesteissä. Ilmajoen Kisailijoiden omat kasvatit Timo Mantere ja Jari Mäkelä saavat seuraa kun Ylistaron Kilpa-Veljien Karri Hakala, Kurikan Ryhdin Niko Koskela ja Kyrön Voiman Antti Kartano pukevat ensi talvena päälleen Ilmajoen Kisailijoiden edustusasut.

 - Olemme parin vuoden ajan puhuneet ja suunnitelleet kilpailukykyisen eteläpohjalaisen hiihtojoukkueen rakentamista. Tänä keväänä asia saatiin realisoitumaan kun Karri, Niko ja Antti olivat valmiit liittymään tiimiin, kertoi joukkueen manageri Markku Koskela maanantaina Ilmajoella joukkueen tiedotustilaisuudessa.

- Suomen Cup on ollut merkittävä kehitysaskel kotimaiselle kilpailutoiminnalle. Useat viestikilpailut ovat hiihtäjille ja seuroille upea mahdollisuus rakentaa joukkueita ja sillä tavoin edistää myös urheilijoiden mahdollisuuksia kehittyä. Tämän projektin ensimmäinen vaihe on onnistua kahden tulevan talven aikana. Joukkue on tasainen ja jokainen urheilija on erinomaisessa kehitysvaiheessa. Uskon, että meillä on mahdollisuus haastaa viesteissä aivan kärkipään joukkueitakin. Oma tarinansa on sitten tietenkin jokaisen yksilön kehityksen tukeminen, totesi Markku Koskela.

- Tästä yhteisessä seurassa hiihtämisestä on puhuttu jo pidempään. Nyt tämä onnistui ja tästä on innostavaa jatkaa harjoituskautta ja kohti tulevaa kisakautta, totesi Antti Kartano.

- Kesä ja syksy on tiiviisti ohjelmoitu, toivottavasti pysymme terveinä ja saamme ensi talvelle onnistumisia niin yksilöinä kuin joukkueena. Olemme kaikki juuriltamme eteläpohjalaisia, joten on hienoa saada nyt mahdollisuus hiihtää yhdessä maakunnan omassa joukkueessa, sanoi Karri Hakala.

- Tämä tuo osaltaan piristystä eteläpohjalaiseen hiihtoon. Hetkeen aikaan ei ole ollut menestymisedellytykset omaavaa joukkuetta maakunnassa. Näin saamme koottua osaamista ja voimaa myös suksihuoltoon ja onhan se muutenkin hienoa toimia joukkueena kisapaikalla, kertoi Niko Koskela.

- Ilmajoen Kisailijat on ollut aina seurani. Pidin useamman vuoden väliä kisaamisesta, mutta nyt on kausi kaudelta tullut taas enemmän panostettua, tämä on hieno ja innostava juttu, totesi Timo Mantere viestijoukkueen infotilaisuudessa.

Ilmajoen Kisailijoiden hiihtäjät kaudella 2016-2017:

 

Karri Hakala s. 1996

Kasvattajaseura Ylistaron Kilpa-Veljet
Useita SM-mitaleita nuorten sarjoissa. Kilpailee ensi kaudella ensimmäistä kautta yleisessä sarjassa.

Kaudella 2015-2016 SM-hopeaa sprintissä M20-sarjassa. Nuorten MM-kilpailuissa 19. sprinttikilpailussa. Avasi MC-pistetilinsä Planican vapaan sprintissä ollen 28. Kauden 2015-2016 päätyttyä FIS ranking 1. sprintissä alle 20-vuotiaissa.

SHL haastajaryhmän urheilija.

Henkilökohtainen valmentaja Janne Hakala.

Aloittanut varusmiespalveluksen Kajaanissa puolustusvoimien urheilukoulussa huhtikuussa 2016.

Antti Kartano s. 1994

Kasvattajaseura Kyrön Voima

Saavutti kaudella 2015-2016 sijat 14. ja 16. M23 SM-kilpailuissa.

SM-kultaa M20 sarjassa SM-viestissä Seinäjoen Hiihtoseuran joukkueessa 2013.

SHL akatemiaryhmän urheilija.

Henkilökohtainen valmentaja Janne Hakala.

Opiskelee Rovaniemellä ammattikorkekoulussa rakennustekniikkaa.

 

Niko Koskela s. 1990

Kasvattajaseura Kurikan Ryhti

Kilpailukaudella 2015-2016 sijoittui kuudenneksi SM 50 km kilpailussa Rukalla. Finlandia hiihdon kakkonen.

SHL akatemia-ryhmän urheilija.

Henkilökohtainen valmentaja Eero Hietanen.

Opiskelee Rovaniemellä ammattikorkeakoulussa metsätaloutta.

 

Timo Mantere s. 1983

Kasvattajaseura Ilmajoen Kisailijat

Saavutti kaudella 2015-2016 sijan 26. SM-kilpailuissa 15 km vapaan hiihtotavan kilpailussa. Useita nuorten SM-mitaleita.

Työskentelee Altian tehtaalla Koskenkorvalla.

 

Jari Mäkelä s. 1986

Kasvattajaseura Ilmajoen Kisailijat

Kilpailukaudella 2015-2016 saavutti sijan 21. SM-kilpailuissa 50 km mtkalla Rukalla. Useita nuorten Sm-mitaleita.

Henkilökohtainen valmentaja Markku Koskela.

Työskentelee peltiseppänä Kattomestareissa